ВІЛ-інфіковані Рівненщини нарікають на утиски і гоніння з боку звичайних громадян. Благодійній організації, яка надає допомогу віл-позитивним людям, виділили приміщення на вулиці Данила Галицького, 5. Однак мешканці будинку виступили категорично проти такого сусідства і волонтерам довелося переїхати.

Ось так виглядало приміщення на вулиці Данила Галицького 5. Це колишній хол гуртожитку. Тут члени обласної організації "Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ" хотіли зробити ремонт і надавати різну допомогу хворим. Втім мешканці гуртожитку категорично не захотіли бути сусідами з пацієнтами організації.

Благодійники мусили переїхати. Чиновники виділили їм приміщення у промисловому районі міста - на Будівельників, 1. Ремонт тут частково зроблений. Втім добиратися сюди незручно.

Втім благодійники не засмучуються. Розробляють різноманітні проекти аби допомогти ВІЛ-позитивним. Інколи надають хворим ліки, продукти та одяг. Та найбільше люди потребують консультацій щодо своїх юридичних прав.

За офіційними даними в області налічується майже півтори тисячі ВІЛ-позитивних. Найбільше їх у Рівному, Кузнецовську, Дубно та Острозі. Але, як запевняють фахівці, справжня кількість хворих вп'ятеро вища.