Рівненський стадіон "Авангард" тепер належатиме порівну місту та області. Депутати обласної ради погодилися прийняти половину майнової частки спортивного об'єкта. Підтримали обранці і працівників Мирогощанського державного іподрому, котрі просять в Мінагрополітики свої земельні паї. Та прийняли кілька звернень до Верховної Ради.

За народною традицією, місцевих обранців зустрічає пікет під стінами сесійної зали. Працівники Мирогощанського державного іподрому вкотре прийшли просити захисту. Вони проти перетворення їхнього успішного і прибуткового підприємства на філію "Конярства України" і хочуть розпаювання землі. Нині тривають суди, а МінАПК надсилає відписки.

Депутатський корпус своїх виборців підтримав майже одноголосно - відповідними зверненнями.

Кілька депутатів подали резонансні запити до правоохоронних структур. Зокрема, "свободівець" Олег Осуховський вимагає розслідування підпалу автомобіля свого однопартійця та повторної спроби знищити транспортний засіб. Складені навіть фотороботи зловмисників, однак результату поки немає. Валентин Крока із фракції "Батьківщини" перейнявся графіком руху маршруток у районах. А його однофракцієць Сергій Штурхецький - порушенням з боку адміністрації "водника". За словами обранця, студентам університету "ріжуть" сесії, щоб не сплачувати стипендій. Найдовша дискусія відбулася навколо питання про зміни до бюджету. Свої пропозиції висловив депутат і перший заступник губернатора Анатолій Юхименко.

Опозиційні фракції взяли перерву, щоб разом порадитися. Хоча на попередньому спільному засіданні вирішили за зміни до бюджету не голосувати через багато спірних питань, зокрема, придбання антитерористичного автомобіля за півмільйона гривень. Зрештою, опозиція питання не підтримала, хоча його таки ухвалила провладна більшість. Посперечалися депутати й за стадіон "Авангард". Зокрема, "бютівець" Олег Хомич запропонував спочатку провести обстеження та інвентаризацію об'єкта. І її таки проведуть, але вже як своєї власності. Депутатський корпус проголосував "за" прийняття половини частки майна спортивного комунального закладу у спільну власність територіальних громад. "На закуску" обласна рада розглянула кілька звернень до Ради Верховної і до Президента. Не набрали достатньої кількості звернення з вимогою звільненя міністра освіти Табачника і розгляду та прийняття проекту закону "Про порядок імпічменту Президента України". Натомість, після нетривалого узгодження тексту депутати усіх фракцій підтримали підготовлене опозицією звернення з мовного питання. З поміж іншого, обласна рада сьогодні відмовила у звільненні від орендної плати "Управлінню майновим комплексом облради", надала кілька дозволів на користування надрами торфо-і каменедобувним компаніям, та змінила межі села Чудниця Гощанського району.