Більше тисячі кілометрів Німеччиною до могили відомого українського діяча Євгена Коновальця проїхали рівненські друзі-велосипедисти. Так парубки вирішили відзначити сторіччя скаутської організації "Пласт". Збиралися хлопці у подорож більше півроку - обирали маршрути, скуповували спорядження. І вже 13 квітня пустилися в мандри.

Сергій Сабо показує відео та фотографії з подорожі до могили Євгена Коновальця. Парубок з другом Павлом до сторіччя української скаутської організації "Пласт" вирішили поїхати до голандського Роттердаму, аби на місці поховання громадсько-політичного діяча, вшанувати його пам'ять.

Звідти й почалась самостійна подорож парубків. Більше двох тижнів хлопці добиралися до кладовища Кросвейк. Сергій розповідає, голандці та німці до них ставилися доброзичливо. Та без проблем не обходилось.

Доїхавши до Роттердаму виявилось, що цвинтар, де похований Коновалець, закривається за півгодини. Друзі не розгубилися і вже за кілька хвилин були на місці призначення.

Мандрували та купували велоспорядження хлопці за свій кошт. Розповідають, зверталися за фінансовою допомогою до різних організацій - ті відмовили. Підтримку пропонували велосипедистам політичні сили, однак друзі під партійними прапорами мандрувати і самі не згодились. Нині хлопці планують здійснити ще одну подорож до Парижу, на могилу Симона Петлюри.