Рівненські школярі взялися за зброю. У місті проходить юнацький збір військово-патріотичної гри «Заграва». Десятикласники демонструють свої вміння у стрільбі, метанні гранат, вдяганні протигазу та підтягуванні на перекладині. Так школярів готують до служби в армії.

Десятикласники восьмої рівненської школи зброю у руках тримають вперше. Роблять три пробних постріли з малокаліберної гвинтівки. У ціль вдається попасти не всім.

На змагання хлопців привіз вчитель Василь Зущенко. Каже, серед усіх охочих відбирав найкращих. Педагог пишається, що юнаки планують служити в армії і з ентузіазмом беруть участь у військово-патріотичній грі «Заграва».

Загалом сто п'ятдесят десятикласників з усіх навчальних закладів міста взяли участь у змаганнях. Проходять вони два дні. Спочатку школярі обирали кращих у майстерності стройової підготовки, споряджанні зброї набоями на швидкість, одяганні протигазів та підтягуванні на перекладині.

На другий день окрім стрільби, юнаки ще й метали гранати. За підсумками змагань лідирувала 2-га рівненська школа, друге місце виборола 23 і замкнули трійку переможців одночасно 9 та 11.