У національному інституті водного господарства та природокористування представили унікальний інноваційний проект, який допоможе відродити село зокрема і принести державі близько двох мільярдів гривень.

Майбутнє України за інноваційними проектами. У національному інституті водного господарства захист магістерських робіт. Тут майбутні менеджери на розсуд поважної комісії представляють свої інноваційні проекти. Серед них робота 22-річної Наталії Поважук. Дівчина розробила детальну стратегію виходу із занепаду льонарської галузі. Для цього запропонувала об'єднати 5 заводів, Рівне нський льонокомбінат та найбільші сільськогосподарські підприємства краю у єдиний агрохолдинг "Рівне нський льон". Для відновлення виробництва та купівлі обладнання, каже Наталія, необхідно залучити понад мільярд інвестиційних коштів. І вже за 7 років, переконує дівчина проект не лише окупиться, а й дасть позитивні результати.

У підготовці проекту студентці допомагав її викладач завкафедри менеджменту Леонід Кожушко. За його словами впровадження інноваційних технологій нині неабияк допомагають у розвитку економіки. Адже це підвищення продуктивності праці, зменшення собівартості та покращення якості товарів.

Проектом "Рівне нський льон", кажуть фахівці, вже зацікавились іноземні інвестори. Крім того у планах розробників запропонувати цю інноваційну розробку обласним чиновникам та місцевим підприємствам та втілити його у життя.