На позачергове засідання терміново зібралися члени Рівненського міськвиконкому. Аби до сесії міськради, що запланована на четвер, прийняти концепцію створення Центру надання адміністративних послуг у Рівному. Єдине питання виявилось не з легких, адже концепцію прийняли не ту, що рік розроблялась робочою групою, а іншу, більш реальну.

Уже в першій декаді травня в Рівному має запрацювати центр надання адміністративних послуг. Такі ж установи працюють у інших обласних центрах. Рівне нські чиновники підготували концепцію створення центру. Сподіваються, в установі зможуть надавати близько 60-ти послуг від управлінь, аби споживач не тратив часу на походеньки всіма коридорами влади.

Міська вдала вже знайшла приміщення під центр - по вулиці Степана Бандери, площею 180 метрів квадратних. За два тижні його мають відремонтувати.

Втім член міськивконкому Роман Денисюк обурений такою поспішністю в прийнятті концепції створення центру. Адже рік часу в складі робочої групи вивчав і український, і закордонний досвід. Півроку пропонував вже розроблену концепцію на прикладі народного дому. За щойно прийнятою ж концепцією установа нічим не відрізнятиметься від дозвільного центру. В ній упущені, на його думку, ключові моменти.

Концепцію центру протягом півроку доопрацюють, переконує міський голова Рівного. Втім, вже не на прикладі Народного дому. Під центр проситимуть ще не зведене приміщення біля обласної адміністрації. Останнє слово все ж залишається за депутатами Рівне ради. Саме вони прийматимуть рішення про створення центру адмінпослуг на сесії вже цього четверга.