Майже два з половиною мільйони гривень зарплатні заборгували станом на 1 квітня працедавці Рівненщини. Чому підприємства не виконують своїх зобов'язань намагалися з'ясувати на громадській раді при Рівненській облдержадміністрації. Тетяна Коваль слухала імовірні причини.

2 мільйона 385 тисяч гривень. Таку суму заборгували роботодавці Рівне нщини своїм працівниками за виконану ними роботу. Але у порівнянні із березнем й початком року заборгованість із виплати зарплат все ж зменшилася.

Заборгованість по заробітній платі частково пов'язують із невідшкодуванням Державою ПДВ. А ще із запізнілим розрахунком за виконані роботи. На двісті тисяч гривень торік виконала замовлення організація інвалідів, каже Віктор Ольховик. Акти здачі й прийому підписали, а розрахуватися з виконавцями не поспішали.

Не списувати усе на відшкодування ПДВ закликає керівник виконавчої служби. Уже за традицією, каже, невиплачену заробітну плату списують на неповернуті кошти, але у більшості випадках ПДВ і зарплатня зовсім непов'язані.

За бажання керівника розрахуватися зі своїми працівниками, безвідсоткову позичку можна отримати у Казначействі.

Якою б не була заборгованість підприємства перед своїми працівниками, погодилися присутні на громадській раді, шукати винного у цьому варто після вивчення статуту підприємства. Державних організацій, після приватизації, майже не залишилося. А із приватними власниками теж треба шукати порозуміння.