Українських жінок дискримінують на ринку праці. З-поміж основних причин нашого гіршого, порівняно з чоловіками, становища - вік - надто молодий чи надто зрілий, заміжжя чи навпаки - самотність, неповнолітні діти.

Проблемами жінок у сфері зайнятості перейнялися переважно самі жінки. Представниці Рівне нщини об'єдналися з активістками Дніпропетровщини, і провели спільні дослідження з вивчення проблем жінок. У двох регіонах опитали тисячу жінок, різного віку, професії та соціального статусу. Дослідження показали третина жінок відчули на собі дискримінацію за статтю. І лише два відсотки жінок цього не усвідомлюють.

Громадські активісти виявили основні проблеми, з якими стикаються жінки у двох регіонах під час пошуку роботи. Сімейний стан - особливо наявність неповнолітніх дітей, вікова ознака, надто молоді жінки не мають досвіду роботи, та ті, яким за 45, надання переваг чоловікам, особливо на керівні посади. І надто низький рівень зарплатні. Цей факт підтверджують і фахівці служби зайнятості. Нині 42 відсотки вакансій Рівне нщини пропонують мінімальну зарплатню.

Опитаних жінок вже на роботі турбують наступні проблеми - психологічний тиск, менша зарплатня, ніж у чоловіків, загроза першочергового звільнення та відсутність кар'єрного росту. Рівнянки, яких ми зустріли на вулиці, також відчувають дискримінацію за ознакою статі. У разі тиску на роботі слід повідомити на Національну "гарячу лінію" за номером 386.