Від'їдалися цими вихідними домашньої паски і ковбаски більше півтисячі юнаків Рівненщини. А вже відсьогодні вони переходять на солдатський пайок як строковики Збройних сил України. Хлопців до війська проводжали традиційно урочисто, на прийомний пункт з'їхалися родичі і друзі.

Сергій, як і більшість призовників, щойно закінчив школу. Каже, беруть його в десантники. На армію покладає найкращі надії, та й батько перед військом розповідав хлопцеві, що служити - то престижно.

Пані Валентина теж випроводжає на службу сина. Пишається тим, що на урочистостях хлопцю вручили подарунок, бо кращий із призовників районного військкомату. Сподівається, після служби Роман вернеться справжнім чоловіком.

Цієї весни захищати Батьківщину відправляють 590 юнаків. Більшість служити в сухопутних військах. 110 - нестиме службу у внутрішніх військах, а 35 - у державній спецслужбі транспорту. Призивають менше - але найкращих!

Цього тижня у військо відправлять 224 юнаки. Вже невдовзі вони складуть присягу на вірність народу України. Батьки, утираючи сльози сподіваються, що за рік хлопці вернуться додому змужнілими, а головне - живими-здоровими.