Напередодні Пасхи не тільки школярі Рівного трудились над створенням святкових прикрас. Вихованці Дубенської виправної колонії спробували свої сили у виготовленні декоративних писанок, курочок та Великодніх кроликів. Традиційно, майстер-клас ув'язненим влаштувала мистецька галерея "Зуза".

Майстрині привезли у колонію акрилові фарби, зразки та дерев'яні заготовки кроликів, курочок і писанок. Хлопці вибирають по два предмети і приступають до їх декорування. Андрій спершу розмальовує яйце. Він єдиний виводить геометричний орнамент. Думає послати свою писанку додому, на Сарненщину.

Артем вже закінчує розмальовувати свою писанку. Наніс улюблену квітку - троянду. Під час арт-терапії роздумує про прийдешнє свято.

Майстрині результатами майстер-класу задоволені. Із засудженими вони працюють не вперше. Цьогоріч активніше проводять мистецькі заходи в установах пенітенціарної служби області, кажуть кошти на це вилучили із новорічного благодійного аукціону.

Окрім творчого, це ще й духовний розвиток засуджених, кажуть в установі. Сьогодні вони змайстрували декоративні символи свята, а за день скуштують справжньої паски й ковбаски.

Із піднесеним настроєм хлопці готуються до фотознімку на пам'ять. У кожного в руках - вироби. Символіка різноманітна, життєстверджуюча. Її різнобарв'я і має закласти початок весняному оновленню життя кожного з цих хлопців.