Майже 6 тисяч незайнятих громадян від початку року знайшли роботу за сприяння служби зайнятості. Ще 2 тисячі залучались до оплачуваних громадських робіт. У такий спосіб, кажуть в службі зайнятості, і установам допомагають і людям додатковий заробіток дають.

Прикладом надзвичайно ефективної співпраці із службою зайнятості є Іванівська сільська рада Корецького району. Власним коштом та за потужної підтримки служби зайнятості тут вдалось із занедбаного колись приміщення створити справжній центр соціальних послуг для жителів села. Тут і сільська рада, і бібліотека, і поштове відділення і фельдшерсько–акушерський пункт. А вже до 1 червня в експлуатацію планують ввести ще й дитячий садочок. Приміщення під нього ремонтують залучені до громадських робіт безробітні.

Загалом же в Корецькому районному центрі зайнятості на обліку перебуває нині понад 600 осіб. Сотня людей залучалась упродовж року до оплачуваних громадських робіт.

Загалом же цьогоріч планується витратити близько 11 мільйонів гривень із фонду соціального страхування на організацію оплачуваних громадських робіт. Цього, кажуть в обласному центрі зайнятості, вистачить аби дати тимчасову роботу для десяти тисяч чоловік.