Рівненські одинадцятикласники узялися за писанкарство. Своїми роботами вони вберуть до Великодня дерева у центральній частині міста. Цій традиції прикрашати рівненські молоді клени уже чотири роки. До цього дерев'яні овали на писанки перетворювали "особливі" діти й вихованці підліткових клубів. Цьогоріч чиновники вирішили залучити ще й випускників, щоб у майбутньому вони мали що згадати.

Писанкарство замість уроків. Але лише сьогодні і тільки на півтори години. Стільки часу, порахували педагоги, потрібно випускникам, щоб білий овал із фанери перетворити на писанку.

Що за давніми віруваннями символізує восьмикутна зірка одинадцятикласниця не знає. Припускає: можливо, щастя. Решта випускників у символіці теж мало тямлять. У розданих вчителем образотворчого мистецтва довідках, тлумачення не читали. Педагог, каже, старалася, до уроку із писанкарства готувалася й дітям інструктаж провела.

Учню історичного класу Олександру сподобалися не так орнаменти, як кольори: вони символічні для України. До акрилу випускник ще не дійшов, поки креслить орнамент.З однокласниками на урок із писанкарства спізнився, писали контрольну з біології.

До міської акції "особливі Великодні дерева" 11 школа долучилася уперше. Торік учні прикрашали власне дерево на шкільному подвір'ї.

А завтра вони разом із випускниками інших шкіл розмальованими писанками прикрасять дерева у центральній частині міста. Цьогоріч пасхальні символи з'являться на кленах учетверте.