У Рівному продовжують майструвати янголів. Нині небесні сили навчали робити вихованців рівненського притулку. Їх вишивали, ліпили з тіста та плели з соломи. Всі роботи невдовзі виставлять у музеї бурштину. Там їх зібрали вже більше сотні. Найкращі прикрасять "сонячним каменем". Усе в рамках обласного проекту "Рівненщина - край бурштинових янголів".

Іванкові Мишкевичу 9 років. Він любить малювати та грати у футбол. Однак сьогодні хлопчина м'яч змінив на канву та голку.

Навчає Ваню тонкощам вишивання майстриня Любов Ярмолюк. Каже, на зображення такого янгола йде щонайменше тиждень часу. Влаштувати майстер-клас для вихованців дитячого притулку вишивальниця погодилась не вагаючись.

За сусіднім столом янголів ліплять з солоного тіста.

Майстриня Тетяна Ліпатнікова розповідає, у цій справі головне - добре замісити тісто з муки, води та солі. А вже далі можна ліпити що завгодно. Коли ж фігура висохне, для тривалішого зберігання її потрібно випекти у духовій шафі.

Фантазія - перша складова і в плетінні з соломи. Такого янгола можна зробити за 15 хвилин.

Всі саморобки беруть участь в обласному проекті "Рівне нщина - край бурштинових янголів". Найкращі з них виставлятимуть в музеї "Бурштину". А роботу-переможця інкрустують сонячним каменем.

Окрім прикрашення янголів бурштином, організатори міркують чи не потішити переможців проекту ще й подарунками.