Проти гомосексуалізму, але за Табачника і єдину державну мову в Україні проголосували сьогодні депутати Рівненської обласної ради. Перед тим традиційно встигли пересваритися і помиритися, та загалом розглянули більше 60-ти питань, зокрема й земельних.

Сесія рівненської обласної ради розпочалася з пікету. Мешканці п'яти сіл Дубенського району просили депутатів обласної ради звернутися до Кабінету Міністрів України, аби останній дозволив їм розпаювати землі Мирогощанського державного іподрому. Допомогти селянам у вирішенні цього питання обіцяє особисто голова рівненської обласної державної адміністрації.

На сесії депутати селянам допомогли і звернення прийняли. Після комплексного голосування за обласні програми обранці перейшли до політичних питань. Найбільше суперечок викликало звернення до Президента України щодо ставлення до гомосексуалізму та легалізації одностатевих шлюбів. Таких звернень було два. За основу взяли проект львівської обласної ради. Одне від опозиції, інше від провладних депутатів. Прийняли друге, з чим обранці від опозиції категорично не погодились.

Помирити депутатів спробували представники духовенства.

Після перерви депутати вирішили перенести розгляд цього питання на наступну сесію. Брати перерву обласним обранцям довелося ще раз для того, аби домовитися про спільне звернення щодо захисту української мови як державної. В результаті консультацій погоджену усіма фракціями заяву зачитує голова.

Більшістю голосами депутати попросили Президента та Верховну раду України припинити спекуляції на тему двомовності в Україні.