Рівненський радіозавод хочуть повернути у державну власність. У 2007 році підприємство "Енергоінвест" придбало 50 відсотків та одну його акцію майже за 26 мільйонів гривень. Рік тому Рівненське відділення фонду держмайна влаштувало перевірку на підприємстві, щодо дотримання умов договору і виявило чимало порушень.

На рівненському радіотехнічному заводі нині виготовляють мотоцикли. Щодня з конвеєра сходить 200 одиниць продукції. Коштує один транспортний засіб від шести до десяти тисяч гривень. Постачають їх по всій Україні. Втім у діяльності підприємства не все так добре, як здається на перший погляд, запевняє начальник регіонального відділення фонду держмайна у Рівне нській області Володимир Іванов.

Директор підприємства Юрій Бойко запевняє у протилежному. Мовляв умов договору дотримується, про що свідчать постійні перевірки.

Перевірка також виявила, що люди на заводі працюють не повний робочий день. Чисельність працівників скоротилась на 117 чоловік, а розмір середньої зарплатні становить 630 гривень. Самі ж працівники заводу кажуть, це неправда.

Керівництво заводу всі закиди у свій бік відкидає. Більше того, збирається навіть наростити виробництво.

Фонд держмайна у квітні планує провести ще одну перевірку на підприємстві. Якщо факти порушень будуть доведені — відділення подасть до суду позов про розірвання договору та повернення пакету акцій у державну власність.