За житлову площу борються у гуртожитку на вулиці Степана Бандери, 62 у Рівному. Там в ході "бойових дій" за квадратні метри дійшло навіть до погроз самогубством. Директор підприємства, на балансі якого перебуває гуртожиток, вирішив в одній кімнаті поселити дві сім'ї.

В цій кімнаті на дванадцяти з половиною квадратних метрах Олена Ємцева живе 9 років. Однак, зараз до неї підселяють співмешканку з неповнолітньою дитиною.

Жінка додає, вселена в кімнату за розпорядженням суду, тож стіною стоятиме на вході в помешкання. Натомість завідувач гуртожитком стверджує - вся площа жінці не належить.

Гуртожиток перебуває на балансі "Рівне електроавтотрансу". Саме його директор минулого тижня видав ордер на вселення до Олени Ємцевої кондуктора тролейбуса Анжелу Черняк.

Жінка — мати-одиначка. Разом з дев'ятирічною дочкою нині проживає на 17-ти квадратних метрах ще з трьома сусідами. З її меблів тут ліжко, холодильник, шафа та стіл. Бідкається, не вистачає навіть місця, де б її дочка робила уроки. Тому переселитися хоче. Каже, в кімнаті на територію Олени Ємцевої і ногою не ступить, тільки б був свій куточок.

Анжела Черняк додає, вже намагалася заселитися до кімнати, де мешкає Олена Ємцева, проте безрезультатно. Нині знову збирається йти на штурм. Вирушає до потенційної сусідки разом з комендантом.

Після взаємних образ Олена Ємцева закрила двері кімнати. На вимогу коменданта відчинити, жінка не реагувала. Натомість її брат погрожував викинутися з вікна, якщо хто-небудь буде ломитися у кімнату.

Після кількахвилинних зволікань Олена Ємцева зрештою двері відкрила. Проте не для того, щоб нарешті пустити сусідку. Жінка дістала бензин та сірники погрожуючи підпалити і кімнату і себе з нею разом.

Аби не сталося біди Анжела Черняк та завідувачка гуртожитком залишили сім'ю в спокої. Правознавці ж розводять руками, в обидвох жінок законні вимоги. Головна тому причина - недосконале законодавство.

Натомість в Анжели Черняк є законний ордер на вселення. Тож крапку в цій справі, кажуть юристи, зможе поставити тільки суд.