"Гуманітарна допомога Україні з Баварії" знову в Рівному. Німецькі благодійники, котрі вже два десятки років підтримують соціальні заклади нашого міста й області, привезли подарунки до Великодня вартістю понад 50 тисяч євро. Нині волонтери завітали до притулку для неповнолітніх, управління соцзахисту і центральної міської лікарні.

Функціональні лікарняні ліжка, інвалідні візки, велосипеди, одяг, взуття - і це ще не повний перелік того, що привезли до Рівного члени товариства "Гуманітарна допомога Україні з Баварії". З такими подарунками до медичних та соціальних закладів Рівне нщини благодійники приїздять вже 20 рік поспіль. В товаристві жалкують, що з українським митним законодавством надто складно ввозити нові речі. Тож везуть те, що вже використовувалося, проте в гарному стані.

Цьогоріч гуманітарну допомогу привезли до центральної міської лікарні, дитячого притулку та управління соцзахисту. Вартує вантаж більше 50 тисяч євро, ще 3 тисячі волонтери витратили на дорогу. Кажуть, збирали допомогу чи не всією Баварією: хто давав гроші, хто одяг та взуття, медичні установи ділилися обладнанням, котре в німецьких лікарнях у надлишку. Натомість в Рівне нській міській лікарні на нього бракує грошей.

Управління соціального захисту також поповнилося новими інвалідними візками. Тим часом члени баварського товариства вже планують завітати до Рівного й наступного року.