Ще один перехід створять у селі Будки - Кам'янські, Рокитнівського району. Це стало результатом поїздки голови облдержадміністрації Василя Берташа у Брестську область, Республіки Білорусь.Перейняли рівненські чиновники від сусідів і навики збереження тваринництва, розвиток садівництва і як збільшити для селян закупівельну ціну на молоко.

Більше половини жителів рівненського Полісся — етнічні білоруси, каже очільник краю. Аби люди могли без проблем перетинати кордон, ще у минулому році створили чотири пункти перетину у Рокитнівському районі. А саме у селах Березово, Старе Село, Познань і Дроздинь. До них цьогоріч додадуть ще один пункт.

Сподобався рівненським чиновникам у білорусів і розвиток тваринництва. Держава зацікавлена, аби люди тримали корів, тому й закупівельна ціна на молоко набагато вища ніж в Україні.

Велику увагу білоруси приділяють рослинництву, кажуть рівненські чиновники. Адже завдяки хорошому корму корови здорові і дають добре молоко.

У білорусів значно розвиненіше і садівництво. З яблук роблять навіть чіпси. Рівне нські чиновники красти цю ідею у сусідів не збираються, а от засаджувати область плодово - ягідними деревами та кущами планують. Мовляв, значна частина земель на Рівне нщині "стоїть" без діла і вже давно заросла чагарниками.