Колишнього головного лікаря пологового будинку прокуратура обвинуватила у вимаганні та отриманні хабара розміром півтори тисячі євро. Ці гроші, за версією слідства, підсудна отримала за працевлаштування на посаду акушерки жительки Радивилова.

Та довести факт вимагання в суді державний обвинувач не зумів.

А от в отриманні хабара Ганну Чайки винною таки визнали. І засудили до 5 років в’язниці. Але із зали суду екс-головний лікар пологового будинку відправилась не за грати, а додому.

До того ж, суд не конфіскував належне підсудній майно, як того вимагав державний обвинувач. Після оголошення вироку Ганну Чайку звільнили в залі суду, змінивши міру запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд. А це означає, що відтепер вона не має право залишати межі України без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти про зміну місця проживання та роботи та періодично з’являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу службу. Чи оскаржувати цей вирок, Ганна Чайка поки не вирішила.

Коментувати вирок Ганні Чайці в обласній прокуратурі наразі відмовляються – принаймні, поки він не набере законної сили. А це станеться за 15 днів. Якщо сторони процесу не подадуть на нього апеляцію. Чи робити це, ні Ганна Чайка, ні державний обвинувач поки не визначились.