Не про новомодний гендер, а про традиційні для українців християнські цінності говорив із місцевим духовенством керуючий Рівненською єпархією Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Ілларіон.

Призначення на Рівне нщину владика отримав лише наприкінці січня, тож нині активно знайомиться і зі станом справ у місцевих парафіях, і з Рівне нщиною загалом - уже побував, приміром, на Рівне нській АЕС та в Острозькій академії. А днями - відвідав Дубенщину.

Перш, ніж зібрати урожай, добрий господар має обійти поле, - цитує народне прислів'я владика Ілларіон. На Дубенщині архієпископ Ілларіон спочатку відвідав Козацький редут між селами Плоска і Семидуби, який останнім часом набув оновленого вигляду за сприяння керівника району. А перед зустріччю зі священиками Дубенського благочиння відвідав Свято-Покровський собор у селищі цукрового заводу. Збудували його на початку 90-х з ініціативи тодішнього директора підприємства Данила Корилкевича - нині голови Дубенської райдержадміністрації. Очільник району запевняє: хоча сам відвідує саме цей храм, який належить до Київського патріархату, і навіть є його старостою, допомагає районна влада усім релігійним конфесіям.

Місцевим вірянам владика Ілларіон бажає насамперед міцного здоров'я і нагадує про великий піст, який розпочався 27 лютого.