У Рівному група експертів зібралася на круглий стіл під складною назвою "Актуальні питання гендерної політики та ювенальної юстиції в контексті євроінтеграційних процесів нашої держави".

Учасники зібрання вважають, що нині під поняттям гендерного виховання дітям прищеплюють... гомосексуалізм. Про міжнародну практику гендерної політики та потенційні наслідки впроваження гендерної освіті в Україні зібрались поговорити у Рівному представники медицини, педагогіки юриспруденції, богослов’я, прокуратури та громадськості. Такі новації - справжнє випробовування духовної міці людини, переконаний доктор педагогічних наук Василь Жуковський.

На нас наступає третє зло, каже духовенство. Ми пережили комунізм, фашизм, на часі - спотворене розуміння гендеру. Під час круглого столу звучали і протилежні думки - про те, що гендерна політика зовсім не означає пропаганди гомосексуалізму. Опоненти заперечують: під її прикриттям навіть у дошкільній освіті вже пропагують одностатеві шлюби, для цього міняють зміст казок, на яких віками росли українці. Аби запобігти цьому, за результатами круглого столу підготують пропозиції, які розглянуть депутати обласної ради вже найближчим часом.