Відповідний закон уже відправили на підпис Президенту. Відтепер за порушення при перетині колій доведеться заплатити від 340 до 425 гривень. Якщо ж водій ризикує їхати, коли вже лунає звуковий сигнал, то заплатить ще більше. Від 850 до майже 1200 гривень.

До того ж, злісним порушникам загрожує позбавлення права керування, адміністративний арешт та навіть конфіскація автомобіля. Такими санкціями законотворці сподіваються навчити автомобілістів цінувати життя. Адже зазвичай аварії на переїздах мають сумний кінець.

Останнє ДТП на цьому залізничному переїзді у Рівному сталось напередодні Нового року. Тоді водій автомобіля «Фольксваген» вирішив проскочити перед потягом, але не встиг.

За 30 років роботи Галина Овдійчук бачила не одного порушника, який намагався проскочити переїзд перед потягом. Доводилось жінці діставати і п’яних пішоходів, які падали на колії та вже не могли підвестись без сторонньої допомоги. Тож вона закликає всіх учасників дорожнього руху зайвий раз подумати про можливі наслідки, ігноруючи правила, написані кров’ю.