У Рівному проходять змагання із трасового авто-моделювання. У ньому беруть участь десять дитячих команд майже з усіх районів області. А на трасі все по дорослому. Автівки спортотипів, змагаються на швидкість і тримання на крутих поворотах.

Третьокласниця Інна Шмигельська з Дубенського району, одна дівчина серед 48-ми учасників змагань із трасового автомоделювання. Юна гонщиця вже поводиться на "ти" з маленькими автомобілями.

До участі у такому незвичному, як для дівчини, виді занять Інну підштовхнув батько. Каже, це допоможе дочці у майбутньому водити автомобіль.

Змагання з трасового автомоделювання проходять у Рівному щороку. Гуртків, де діти займаються таким незвичним видом занять - в області дуже мало.

У цьогорічних змагань участь беруть діти з Володимирецького, Острозького, Здолбунівського, Костопільського, Дубенського та Рівне нського районів. А також з міста Рівного та Дубна. Свої машинки учасники виготовляють власноруч. Для цього потрібно мати навички не лише з фізики, а й інших шкільних предметів.

Змагання триватимуть два дні. Завтра оберуть найкращих гонщиків, які у подальшому братимуть участь у Всеукраїнських змаганнях.