Нагадаємо, Віталик один із 19-ти пасажирів мікроавтобусу, яким прочани поверталися зі святкування на Буковині додому. 19 січня неподалік Рівного автобус винесло на зустрічну, прямісінько під колеса вантажівки. В результаті зіткнення 7-ро загинуло одразу, ще двоє померли у лікарні. За дев'ять днів не приходячи до тями, померла ще одна 15-річна пасажирка.

Два тижні 10-річний Віталик пролежав у реанімації. Він один із трьох дітей, які у жахливій ДТП на Водохреща постраждали найбільше. У хлопчика була складна черепно-мозкова травма й ушкоджені легені. Більше тижня він дихав завдяки апарату штучної вентиляції легень. Хлопчик не розмовляв, бо у горло вставили трубку. Нещодавно її витягнули і Віталик знову заговорив.

Заніміння — наслідок черепно-мозкової травми, кажуть медики. Але з часом воно зникне. Віталика уже навіть виписували додому. Та мамі не сподобалося важке синове дихання. Через тиждень вони знову у лікарні.

Нині Віталика обстежують лікарі різного профілю, щоб скласти план його подальшого лікування. Життя хлопцю врятували, тепер відновлюватимуть здоров'я. Допомоги у цьому рівненськи медики попросили у київських колег.

Те, що через місяць після складних травм й чотирьох операцій хлопчик самостійно ходить та їсть - гарний знак, кажуть лікарі. Віталик мріє повернутися додому й піти знову до школи. Самостійно наздоганяє шкільну програму. Що спричинило жахливу ДТП, яка відібрала життя 10-ти пасажирів та ще сімох вклала на лікарняні ліжка, мають встановити слідчі центрального апарату МВС України. Порушену кримінальну справу рівненські міліціонери перенаправили у головне слідче управління Міністерства.