Вони кажуть - будинок дуже аварійний, хоча ЖКП із цим не погоджується. Принаймні спеціальну комісія для визначення рівня аварійності не призначають. А люди жаліються, у будинку тріщини, підвал та перші поверхи періодично затоплює через несправні каналізаційні системи, а стіни в квартирах "поїдає" грибок.

Любов Носова заселилась в цей будинок 30 років тому, одразу після його зведення. Розповідає, ще тоді в стінах споруди почали з'являтися тріщини. Нині ж, жінка каже, змушена замазувати шпаклівкою наскрізні дірки.

Руйнації будинку бояться чи не всі його мешканці. Люди кажуть, попри те, що 8 років тому, стіни будівлі закріпили стяжками, її руйнування - питання часу. Нині просять в міському управлінні ЖКГ призначити спецкомісію, яка б визначила ступінь аварійності будинку. Мовляв, причин для цього хоч греблю гати і окрім тріщин в стінах.

Віра Вакула додає, неодноразово з цими питаннями зверталась до начальника міського ЖКГ Івана Геми.

Коментувати ж ситуацію на камеру головний комунальник міста відмовився. Мовляв, це питання до Ярослава Сахнюка, начальника ЖКП "Сонячне", яке і обслуговує будинок на Білій 105-а. Натомість в цьому комунальному підприємстві про аварійність споруди вперше чують.

Ярослав Сахнюк додає, сьогодні разом з інженером особисто огляне будівлю. Якщо ж стан і справді критичний в ЖКП обіцяють вжити заходів.