Це сталось на вулиці Набережній неподалік залізничного вокзалу. У п’ятницю після уроків однокласники Владик та Дмитро пішли до річки покататись на гірці.

Друзі розважались коли до них підбігли незнайомі старшокласники. Один з них вихопив портфель Дмитра та щосили кинув у річку. Шкільне приладдя хлопець вирішив рятувати та ступив на тонкий лід.

Коли Дмитрик провалився під кригу, старшокласники миттю втекли, а мокрий одяг потягнув дитину на двометрову глибину. Хлопчик уже йшов під воду коли побачив руку однокласника. Нині друзі радіють щасливому порятунку. А мати Дмитрика називає Владислава справжнім героєм. Юного героя виховує тільки бабуся. Мати Влада померла кілька років тому, а батька позбавили батьківських прав. Дізнавшись про вчинок онука, Світлана Кузьміна мало не втратила свідомість. Ще однієї втрати близької людини, каже жінка, вона не пережила б.

Пережили стрес і в 15-ій школі, де навчаються Влад та Дмитро. Вчителі розповідають: дітям постійно нагадують правила поведінки в екстремальних ситуаціях і це щастя, що такі уроки не пройшли даремно.

Тим часом рівненські рятувальники вже готуються нагородити юного рятівника. У нього, кажуть в МНС, є всі шанси стати лауреатом Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року», а в майбутньому, і справжнім рятувальником.

Сам Владислав героєм себе не вважає. Каже, головне, що друг залишився живим і здоровим та є з ким побавитись у сніжки.