І щиро українською зашуміли жорна нині в Рівному. В обласному центрі сьогодні до сто сьомої річниці від дня народження Уласа Самчука представили його драму "Шумлять жорна". До цього, п'єсу не публікували, попри те, що написана вона була ще в 1947.

Уласа Самчука літературознавці називають майстром художнього слова ХХ століття, окремі його знають як публіциста та журналіста, його творчість вивчають в школах та вишах. Після ж виходу п'єси "Шумлять жорна" в Рівному говорять про Самчука-драматурга.

Хоча драма і була написана Самчуком 65 років тому, до цього не публікувалася. На презентації п'єси, зала Літературного музею Уласа Самчука заповнена вщент.

Інна Нагорна прогнозує - невдовзі п'єсу можна буде побачити на сцені Рівне нського драматичного театру. Більше того, Володимир Петрів вже гортав сторінки драми.

Попри те, що Володимир Петрів вже неодноразово перечитав "Шумлять жорна" ставити її на сцені театру все ж не ризикує, принаймні поки що.

Драму "Шумлять жорна" видано коштом розпорядників спадщини Уласа Самчука - подружжям Соколиків з Канади. Наклад книги тисяча примірників.