Любити Україну відтепер можна більш матеріально. В області створили благодійний фонд під назвою "Любіть Україну", який закликає усіх мешканців краю показати своє відношення до країни не на словах - а ділом. Відремонтувати клуб, впорядкувати місця поховань чи облаштувати дитячий садок - ці та інші соціальні проекти місцевих громад готові підтримати у новоствореному обласному благодійному фонді.

Вихованців дитсадка "Сонечко" у селі Глинськ на Здолбунівщині гріє не лише назва, а й сучасний котел, який минулої осені допомогли встановити благодійники. Але вмістити всіх бажаючих заклад не може: до "Сонечка" - черга, а відкрити ще одну групу можна буде лише тоді, коли у приміщенні облаштують другий поверх.

Аби втілити заплановане у життя, сільський голова розраховує не лише на місцевий бюджет Глинська та допомогу батьків дошкільнят, а й на підтримку новоствореного обласного благодійного фонду "Любіть Україну". Конкурс міні-грантів, який оголосив фонд, якраз і розрахований на вирішення соціальних проблем місцевих громад Рівне нщини - від покращення побутових умов до пропагування здорового способу життя. Перевагу обіцяють надавати саме тим проектам, ініціатори яких уже почали роботу над втіленням запланованого, а нині - потребують підтримки, аби довести намічене до логічного завершення.

Загалом на надання міні-грантів спрямують 70 тисяч гривень, розмір фінансування одного проекту - від однієї до семи тисяч, в окремих випадках - до десяти. Почесний голова фонду переконаний: витрачені в такий спосіб кошти допоможуть вирішити конкретні проблеми конкретних місцевих громад.

Які саме проекти місцевих громад підтримав фонд - обіцяють оголосити до 25 березня. Переможців конкурсу визначатимуть колегіально - для цього створили конкурсну комісію з місцевих науковців та громадських діячів.