Сільські дороги Рівненщини були та залишаються проблемними. Але нині деінде вони просто відсутні. Чимало шляхів області цієї зими не бачили жодної техніки. Подекуди люди не можуть дістатися не те що сусіднього села, а й іншого кутка у власному. За такі дороги нарешті взялися в облавтодорі: обіцяють розчистити, якщо погода не впорається раніше.

В деяких селах навіть відомі з діда-прадіда сані і кінна упряжка транспортним засобом не є. Адже з відступом морозів сніг став значно пухкішим, а майже метрові замети і коням не під силу. Тож люди не те що до сусіднього села, а й до церкви дістатись просто не можуть. І от зараз дорожники пустили в хід на допомогу вірянам найважчу техніку зі свого арсеналу…

Цей велетень важить більше 40 тонн і призначений для роботи у кар’єрах. Таких бульдозерів білоруського виробництва у всій Україні залишилось не більше трьох. Один з них – у гощанському райавтодорі. Відновили його і використовують в складних умовах уже три роки поспіль. Увесь цей час велетнем керує Олег.

Дорожники кажуть, в області є такі шляхи, прибирати на яких нікому, бо про замети на дорогах або не знають, або сам шлях, уторований місцевими мешканцями, нікому не належить

Нині, кажуть в облавтодорі, на Рівне нщині взагалі не лишилося доріг, якими б годі було проїхати, адже після розчистки пріоритетних шляхів — техніку кинули на розчистку доріг місцевого значення. Тож обіцяють розчистити їх всі, навіть між віддаленими селами вже до кінця тижня. А далі, мовляв, і погода допоможе.