Скандалом позначилося сьогоднішнє засідання сесії обласної ради. Депутати збиралися переглянути бюджет. Між тим, представники опозиції пішли із зали, щойно провладна більшість відмовилася проголосувати за створення тимчасової комісії, котра б вивчила питання будівництва об'єктів соціальної сфери на Рівненщині.

Все починалося як завжди. Депутати рівненської облради зареєструвалися, проспівали державний гімн, проголосували за порядок денний та почали розглядати перше питання. Повинні були внести зміни до бюджету на 2012 рік.

Після недовгих запитань депутати практично одноголосно вирішили внести зміни до обласного бюджету. Голова фракції "Батьківщина" запропонував створити спеціальну комісію з депутатів облради, які би перевірили як будувалися і скільки коштують споруджені у 2011 році об'єкти на території Рівне нської області. За таку пропозицію проголосували лише двадцять два обранці від необхідних сорока одного.

На думку опозиції, влада боїться проведення депутатського розслідування через розкрадання бюджетних коштів під час будівництва.

Натомість депутати, що продовжили працювати не розуміють своїх колег з опозиції. Адже тими питаннями, які опозиція хоче розслідувати, займається інша комісія, яка постійно діє.

Також депутати Рівне нської обласної ради сьогодні на сесії прийняли рішення про поповнення статутного фонду «Рівне облводоканалу» на 2 мільйони гривень. Тому що на підприємстві виникли борги з виплати працівникам заробітної плати за два місяці.