Із новим рентген-діагностичним апаратом нині знайомляться медики Рівненської районної лікарні. Попередній відпрацював мало не три десятки років і вже почав "прибріхувати", а то й взагалі відмовляти. А між тим лікарня обслуговує 120 тисяч людей із усього району. Підсобити медикам вирішили ще й транспортом і придбали новенький УАЗик, який стане каретою "швидкої".

Світлана Шишкіна не може натішитися новому рентген-діагностичному апарату. Старий, каже, відслужив 26 років, робив неточну діагностику. Та ще й плівки доводилося проявляти вручну. Тепер рентген-лаборант залюбки ознайомлюється із обновкою.

На спеціальному пульті можна встановити необхідну при тому чи іншому обстеженні дозу опромінення, від чого виграють пацієнти. Завідувач відділення зізнається, нового апарату не вистачає у поліклініці, бо тому, що там працює, вже 38 років. А потреба в такій техніці райлікарні дуже велика.

Полегшити роботу медків вирішила територіальна громада. До чотирьох "швидких" додався ще один - УАЗ. І хоч розхід пального у автомобіля російського виробництва сягає 17 літрів бензину на 100 кілометрів, на новій "швидкій" тепер можна без проблем дістатися до найвіддаленішого села, що за 25 кілометрів від лікарні. Обновки влада обіцяє і іншим райлікарням.

Одна така "швидка" коштує близько 140 тисяч гривень. Кошти на такі автівки мають знайти районні бюджети.