Минув щойно місяць відколи депутати Рівнеради прийняли бюджет міста, а вже на сьогоднішньому сесійному засіданні вносили туди зміни. Трохи посперечалися, але зрештою згоди дійшли. А також забрали два будинки з балансу приватного ЖКП, через великі борги підприємства.

Надворі біля сесійної зали колишні працівники ЖКП "Центральне", котрим боргують зарплатню та страхові внески до пенсійного, зустрічали міського голову. Зустріли, поспілкувалися і почули обіцянку.

Вже у присутності депутатів міський голова вносить трохи більше ясності: мовляв, кошти на відшкодування вже є, лишилося їх розподілити.

"Відщіпнути" ще й трохи часу - для роботи комісії, котра опікується питанням легітимності ділянки під будівництво АЗС на Басівкутській, попросив її представник.

Не знаючи як забрати ділянку у приватної фірми, депутати поки забрали два рівненські багатоквартирні будинки - з балансу приватного ЖЕКу - підприємства "ВВ", у котрого накопичилися великі борги, в тому числі й перед комунальниками, на баланс ЖКП "Сонячне" та "Західне". Забрати ще й працівників ПП "ВВ" не вийшло, тож вони опиняться на біржі. Потому депутати взялися, за формулюванням міського голови, "щипати" бюджет, себто вносити до нього корективи.

Зрештою димовивідну систему на Льонокомбінатівській проігнорували взагалі, натомість із 600 тисяч на браму кладовища "Нове" 200 тисяч "відщіпнули" на заміну вікон у школах Рівного. 120 тисяч гривень - на підлогу, сантехніку і столи для шахового клубу, який отримає комунальне приміщення на "Ювілейному". А також знайшли 200 тисяч гривень на ремонт чи не найаварійнішого даху в місті - на Дундича, 5-А. Тепер депутати мають вигадати, як у законний спосіб дати мешканцям ці гроші, бо будинок на балансі ОСББ. Міський голова прогнозує, що це далеко не останні зміни до бюджету Рівного, але найбільше мріє про зміни до бюджету державного. Під завісу поговорили про наболіле. Олександр Курсик запропонував для впорядкування автомобільного руху у Рівному відрегулювати сигнали світлофорів на головних перехрестях. Найближчим часом звернення мають розглянути, депутат сподівається - позитивно. А таксисти надіслали міському голові своє обурення станом доріг.

Міський голова привселюдно пообіцяв виправитися. На тому сесію закрили.

Читайте також: Як виконують міські депутати та чиновники правила дорожнього руху перевірила Світлана Сирота перед сесією