Поки лікарі радять молоді як позбутися від Інтернет-залежності, рівненські вчителі активно залучають учнів до всесвітньої мережі. В місті проходить перший тур обласного конкурсу-ярмарку педагогічної творчості, на якому представлені авторські напрацювання педагогів міста. Завдяки мультимедійним проектам, учні можуть вчити новий матеріал вдома. Нині це дуже актуально. Адже у зв’язку з погодними умовами навчання ще призупинене у школах і дитсадках деяких районів.

Завдяки комп'ютеру можна вчитись і не ходити до школи. Це наочно демонструє вчитель математики Світлана Турчинська. Педагог розробила мультимедійну програму для учнів 5-их класів. Вчити новий матеріал та розв'язувати задачі можна сидячи вдома. Ефективність свого нового методу викладання, вчитель вже перевірила на п'ятикласниках.Зізнається, діти у захваті.

Вчити нові теми можна і завдяки методичним посібникам.Їх на конкурсі - ярмарку представили чимало педагогів. Аби зробити методички цікавими для учнів, використовували анімації, героїв улюблених мультфільмів та різні підручні матеріали.

Обласний конкурс-ярмарок педагогічної творчості проходить вже не вперше. За доробками вчителів з попередніх років вже навчаються школярі.

Переможці міського конкурсу візьмуть участь в обласному. Окрім грамот — можуть розраховувати лише на вдячність власних учнів. На якісь матеріальні відзнаки чекати не варто, навіть не зважаючи на те, що всі посібники та програми вчителі виготовили за власний кошт.