Інтернет-залежність на одному рівні з алкогольною. Цей факт підтвердили закордонні вчені. Українські психологи з цим твердженням абсолютно погоджуються. До рівненських спеціалістів з цією проблемою звертаються все частіше. Як зрозуміти, що Ви інтернет-залежні, та як цю залежність побороти?

Вадим за комп'ютером проводить до восьми годин на день. Каже, інтернет-залежним не є. Дружбі з ПК завдячує роботі. Парубок працює лаборантом комп'ютерного класу в одному рівненських вишів. Всесвітню павутину вважає однією з найпотрібніших винаходів людства. Проте бачить і недоліки.

Соціальні мережі, онлайн-ігри, вікіпедія - всесвітня павутина може задовольнити користувачів з найрізноманітнішими інтернет-смаками. З тим згодні і самі рівняни.

Що таке інтернет-залежність добре знає лікар-психіатр Василь Галябар. Кожного місяця з цією проблемою до нього звертаються 2-3 сім'ї. Зазвичай батьки приводять на консультації своїх дітей, яких вже власноруч відтягнути від комп'ютера не можуть. Спеціаліст каже, є кілька ознак за якими можна визначити рівень залежності.

Якщо ж вирішив на деякий час відмовитись від інтернету, і у нього це не вийшло — це ще одна ознака інтернет-залежності, додає Василь Галябар. Однак позбутися такої недуги все ж можна.

Тож від інтернет-залежності можуть позбавити прогулянки на вулиці та живе спілкування з друзями.