Місцеві чиновники прагнуть забезпечити медичним обслуговуванням населення віддалених сіл Рівненщини. Так в одному з сіл Зарічненського району відкрили медпункт з сучасним обладнанням, який обслуговуватиме сто сімдесят жителів. Більше того, влада області вірить, що з часом такі ФАПи з'являться у кожному населеному пункті Рівненщини.

У середині новенького фельдшерсько-акушерського пункту яблуку ніде впасти. Мешканці Зеленої Діброви Зарічненського району усім селом прийшли на відкриття ФАПу. І хоча у ньому будуть працювати лише два медпрацівника, завідувач закладу переконана, через невелику кількість населення села, вони зможуть надавати кваліфіковану допомогу хворим.

На будівництво нового медпункту кошти відшукали у обласній та районній скарбницях. Ще частину профінансувала програма розвитку ООН в Україні та місцева громада.

На відкриття медичного закладу прибули й обласні чиновники. Перед народом обіцяють у 2012-му відкрити на Рівне нщині ще 12-ть амбулаторій сімейної медицини. Також у 2012 році обласні чиновники планують закупити 60 нових медичних автомобілів для обслуговування сільських закладів охорони здоров'я.