Поки рівненські комунальники борються зі снігом - фермери моляться, аби він не розтанув. Адже біла перина зігріває озимину від сильних морозів. Посушлива осінь завадила вчасно зійти пшениці. Перші її паростки з'явились лише в грудні. Нинішні морози загрожують майбутньому врожаю.

Фермер Василь Радзівіл приїхав на свої поля аби побачити чи зійшла та не померзла озима пшениця. Посіяв її 34 гектари. Втім дістатися до поля та доторкнутися до майбутнього врожаю не вдалося. Адже снігу насипало по коліна. Та фермер цьому тільки радіє. Бо посушлива осінь завадила пшениці вчасно зійти. Сподівається, що хоча б сніг вбереже озимину від морозів.

Фермер має надію зібрати зі своїх полів 40 центнерів пшениці. Хоча минулого року було на тону більше. Реалізує зерно для виробництва борошна. На запашні буханці, спечені з рівненського врожаю будуть цьогоріч багаті всі магазини, запевняє голова асоціації фермерів на Рівне нщині Дмитро Українець. Каже, хоча врожайність буде й менша, але голод області не загрожує.

Хоча фермери тішать рівнян обіцянками про хороший врожай, самі з острахом чекають весни. Аби морози не настали як розтане сніг.

Хвилюватися аграріям і справді є за що. Адже за прогнозами синоптиків, у березні нас чекає чергова хвиля морозів.