Чотири останніх робочих дні учні 5-11 класів відпочивали. Більше ніж на тиждень лютий мороз не пускав до шкіл та садочків учнів молодших класів та дошкільнят. Нині навчання розпочалося. Як відпрацьовуватимуть пропущені уроки?

"Чорна Рада", "Україна у вогні", "Тигролови". Ці історичні романи, включені до шкільної програми, за чотири вимушені вихідні, встигла прочитати одинадцятикласниця Ліза Дехтяр. Лінь переборола, каже, заради високих балів майбутнього ЗНО.

До сьогоднішніх уроків школярі - готові. Про вихідні через лютий мороз вони дізналися тиждень тому, якраз у вівторок. Домашнє завдання у щоденники записати встигли.

Вимушена перерва у навчанні на успішності не позначиться, - переконаний вчитель історії та правознавства. Проте адаптація все ж займе декілька днів, але не у всіх. Частина одинадцятикласників під час карантину навідувалася до школи.

Щоб надолужити пропущені уроки управління освіти пропонує чотири варіанти: за рахунок резервних та узагальнюючих годин, ущільнення тем, або ж - додаткових уроків. Найліпше, на думку начальника профільного управління, використати резерв.

Не резервними годинами, а ущільненням тем вирішили обійтися в 11 школі. Проте, випускники 9 і 11 класів відвідуватимуть додаткові уроки. Додатково випускники надолужуватимуть математику, українську мову і літературу, історію та англійську.