Гроші замість ліків. Так держава вирішила допомогти хворим на цукровий діабет. Останні обурені. Мовляв, від такої допомоги не отримають ні медикаментів, ні коштів. Пояснюють: якщо раніше видавали достатньо інсуліну, то грошей вистачить лише на кілька місяців.

Рівнянин Іван вже рік хворіє на цукровий дібет. Розповідає, коштів на лікування постійно не вистачає. Раніше хоча б інсулін отримував від лікарів. А ініціативі уряду видавати хворим річну адресну допомогу не надто радіє. Адже цих грошей вистачить лише на кілька місяців.

Тисячу двісті гривень запропонував уряд на одного хворого. Але потрібно набагато більше. Особливо жінкам та дітям. На Рівне нщині понад 25 тисяч хворих на діабет, і з кожним роком кількість їх збільшується. Відповідно й їх лікування щороку потрібно більше коштів.

На закупівлю ліків обласний бюджет виділив 5 мільйонів гривень, з міського — 600 тисяч. Втім, через нестабільну ситуацію, цих грошей недостатньо. Через вимоги хворих не змінювати забезпечення їх інсуліном, уряд переглянув своє рішення. Тепер, як і раніше, видаватимуть ліки, а не гроші. Втім, чи зміниться це з наступного року - рано ще прогнозувати.