Рівненських школярів посилено охоронятимуть. Після вбивства двох учениць молодших класів міліціонери та освітяни вирішили об'єднати свої зусилля для безпеки дітей. Правоохоронці активізують патрулювання біля території навчальних закладів, а керівники шкіл посилюють пропускний режим. Та чи справді діти у безпеці? Наші журналісти перевірили.

Трагедії з інтервалом у місяць, що сколихнули все Рівне , об'єднали освітян і правоохоронців навколо спільної головної мети - щоб діти поверталися зі школи живими й здоровими. Тепер принаймні до завершення навчального року міліціонери посилено охоронятимуть території поблизу навчальних закладів.

Освітяни роботою міліції задоволені. Кажуть, посилення патрулів справді помітне. І на виклики про підозрілих осіб поблизу шкіл міліціонери реагують блискавично. У міському управлінні освіти теж не сидять склавши руки.

Перевірити суворість пропускного режиму, а отже й безпеку дітей у школах Рівного ми вирішили експериментальним шляхом. У ролі потенційного злочинця - журналіст Ігор Шумик. Його завдання - під вигаданим приводом пройти повз вахтера. Наш оператор тим часом уже в школі, за легендою він знімає зовсім інший сюжет.

Потрапити до цієї школи, не привернувши уваги, нашому журналісту не вдалося. Тут не пропускають навіть батьків - усі чекають в холі біля вахтера. Втім, вже у наступному навчальному закладі все виявилося значно простіше.

А ось до цієї школи нашому імпровізованому злочинцеві вдалося без проблем потрапити навіть двічі. Першого разу сторонього молодого чоловіка просто не помітили. Тож він вирішив повернутися. У цій таки школі нам вдалося потрапити навіть до кабінету завуча. Щоправда, уже без камери. Там було порожньо і незамкнено, а на столі і в шафах - стоси документів. Причиною нашого перебування у навчальному закладі так ніхто й не поцікавився.

Як бачимо, результати експерименту виявилися невтішними. Ми побували лише у трьох рівненських школах. Але до двох із них нам вдалося потрапити без перешкод. Схоже, час диктує нові вимоги до охорони шкіл. От тільки чи прислухаються до них чиновники?