Мертвий лев на смітнику. Шокуючу знахідку виявили на Рівненщині. Невідомі побачили тіло мертвої тварини на звалищі Костопільського заводу з утилізації та переробки відходів тваринного походження. Фото облетіло усі соцмережі. Інцидентом зацікавилась і екоінспекція і поліція. Тож звідки тварина та чому вона була на смітнику, дізнавалися наші журналісти.

Мова йде про ось це фото, яке за два дні облетіло усі соцмережі. Заступниця директора Рівненського зоопарку каже, це їхня левиця Діна, яка напередодні померла. Тварині невдовзі мало б виповнитися 20 років, а за людськими мірками 95. В природі ж ці ссавці живуть взагалі до 15-17 років, пояснюють у зоопарку.

Оскільки трупи тварин заборонено захоронювати у невідведених для цього місцях, зоопарк має довготривалу угоду про утилізацію мертвих тварин з Костопільським ветсанзаводом. Саме туди левицю після її смерті і відвезли.

26 жовтня в одній із соціальних мереж з`явилося фото мертвої левиці на території полігону Костопільського заводу з утилізації та переробки відходів тваринного походження. Там повідомили, що отримали тварину в четвер, а в п`ятницю утилізували.

Після розтину та перед утилізацією левицю і сфотографували невідомі, пояснює директор ветсанзаводу. Додає, що співпрацює не лише із Рівненським зоопарком.

Після публікації фото в соціальних мережах цією ситуацією зацікавилися працівники екоінспекції та правоохоронці.

У соціальних мережах багатьох людей дивувала наявність гриви у самки. Тож Рівненський зоопарк на своїй сторінці у фейсбук пояснив, що у старих левиць іноді зустрічається гормональний збій з підвищенням рівня тестостерону, а це, в свою чергу, призводить до збільшення оволосіння по маскулінному типу. Саме тому «Діна» мала гриву, яка почала з’являтися в неї в останні два роки її життя.