Рівненщина попрощалась відразу з трьома Героями. На майдані Незалежності провели в останню дорогу Миколу Гудзало, Андрія Марка та Анатолія Шевчука, які боролись за свободу України, але їхні життя обірвались захищаючи рідну державу.

На майдані Незалежності Рівне прощається відразу з трьома Героями: Миколою Гудзало, Андрієм Марком та Анатолієм Шевчуком, які віддали своє життя за свободу України.

Микола Гудзало народився у Рівному, після служби в армії працював оператором екструзійної лінії та комірником. Зі слів дружини коли розпочалося повномасштабне вторгнення Микола одразу хотів йти до центру комплектування, їй вдалося зупинити чоловіка, але він погодився тільки до надходження повістки.

Мобілізували чоловіка у березні 2023 року, а в червні того ж року вийшов на бойове завдання у Бахмутському напрямку, відтоді вважався безвісти зниклим.

Донька та дружина до останнього вірили, що він живий і повернеться додому. Микола Гудзало загинув 12 червня 2023 року. Лише через рік після обміну тілами його вдалося повернути додому.

Віддав своє життя на Харківщині. Андрій Марк родом з Рівного, все своє життя присвятив справі на будівництві. Чоловік служив в армії, був зв'язківцем. У травні 2024 року його мобілізували.

22 жовтня 2024 року сержант Андрій Марк втратив свідомість у місці дислокації свого підрозділу на Харківщині. Врятувати життя Андрія медикам не вдалось.

Рівне прощається і з Анатолієм Шевчуком. Він народився в селі Чабель на Сарненщині. Коли Анатолію було 3 роки його родина переїхала до Рівного.

Анатолій у 2014-2015 роках служив в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, повернувшись працював слюсарем.

Повномасштабне вторгнення Анатолій зустрів за кордоном, повернувся і відразу пішов до центру комплектування. В березні 2022 року чоловік вже захищав Україну. Анатолій Шевчук загинув 20 жовтня 2024 року на Донецькому напрямку виконуючи бойове завдання.

Поховали Миколу Гудзало та Андрія Марка на кладовищі Нове, Анатолія Шевчука у селі Карпилівка, де мешкає родина.

Читайте також: Загиблому Андрію Климюку з Рівненщини просять надати звання Героя України