Державний грант на здобуття вищої освіти - це підтримка державою шляхом співфінансування навчання на умовах контракту. Відтак, 6 закладів освіти області взяли участь у пілотному проєкті. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Йдеться про:

  • Відокремлений структурний підрозділ "Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України", який пропонує 106 пропозицій;
  • Національний університет "Острозька академія" оприлюднив 187 пропозицій;
  • Національний університет водного господарства та природокористування надає 782 пропозиції;
  • Приватний вищий навчальний заклад "Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем`янчука" оприлюднив 324 пропозиції;
  • Луганський державний медичний університет пропонує 30 пропозицій;
  • Рівненський державний гуманітарний університет надає 611 пропозицій.

Подати заявку на грант можна до 5 листопада. Сума грантів – 15 та 25 тисяч гривень. Механізм реалізації цих грантів вже працює через мобільний застосунок Дія.

Державний грант є цільовим. Тобто його можна використати лише для оплати за навчання в закладі освіти, використання його з іншою метою або переведення в готівкову форму неможливо. Також він є безповоротною допомогою, тому додаткових зобов’язань, на кшталт відпрацювання, він не передбачає. Загалом в Україні цей список складається зі 194 вишів, - резюмував Сергій Подолін.

Читайте також: За покупку яких напоїв на Рівненщині можна повернути 10% коштів?