До Всесвітнього дня псоріазу КП «Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер» організовує безкоштовні огляди для пацієнтів, які мають псоріаз або підозрюють у себе це захворювання. Про це інформують в Рівненській обласній раді.

Захід відбудеться у вівторок, 29 жовтня з 8:30 до 18:00 за адресою: м. Рівне, вул. Пересопницька, 7. Прийоми проводитимуть без електронного направлення, тож кожен, хто прийде, зможе отримати консультацію у фахівця.

Як повідомив директор диспансеру Сергій Гордієвич, на початок 2024 року в області під спостереженням перебувало 1442 пацієнти з псоріазом. За дев’ять місяців цього року на облік взяли ще 77 осіб із вперше виявленим діагнозом.

У боротьбі з хворобою важливо зрозуміти, що сучасні методи лікування можуть значно покращити якість життя. Підтримка сім’ї, психологічна допомога та увага до власного здоров’я — це ті інструменти, які допомагають знизити вплив хвороби на повсякденне життя. Належне лікування, яке включає застосування медикаментів, контроль тригерів і здоровий спосіб життя, може значно зменшити частоту загострень і поліпшити стан шкіри та загальне самопочуття.