Попри повітряну тривогу. В Україні написали радіодиктант національної єдності. Цього року він став 25-м ювілейним. Як його писали у Рівному та хто доєднався - далі у сюжеті.

В Україні написали 25-й ювілейний Радіодиктант національної єдності. Автором тексту "Магія голосу" є українська письменниця Оксана Забужко. Прочитав його поет, музикант і військовий Павло Вишебаба. Цього року до написання традиційно доєдналися викладачі й студенти Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій.

В першу чергу ми привели студентство. Як-не-як молодь має долучатися до ось цих традицій і одна з груп масово долучилася до написання національного диктанту єдності. Я прихильниця Оксани Забужко, я захоплююся її великими такими розлогими реченнями. Диктант він дещо такий ідейний і говорить і зачіпає те що саме на часі, - розповідає Катерина Шипілова, завідувачка відділення інформаційних технологій, управління та адміністрування РФКІТ.

Гліб - студент першого курсу. Писав радіодиктант вперше. Каже, вирішив долучатися, аби у такий спосіб підтримати Україну та її єдність.

Оскільки це такий символ підтримки української мови, любові до неї й також стійкості, оскільки в умовах війни, коли й на фронті пишуть і на Заході й на Сході, то це дуже важлива частина взагалі українського життя можна й так сказати. Точно, що можу сказати текст був цікавий, був доволі таки приємний на слух як і читач, можливо помилки дві-три допустив, але думаю що справився, - каже Гліб Дармокрик, студент.

Рівненська обласна бібліотека для молоді стала одним з місць, де писали радіодиктант. Працівниця закладу, каже цьогоріч сподобався не тільки текст, а й голос читця Павла Вишебаби.

Він емоційно, гарно відтворював думки Забужко і вони гарно лягали до думки. Хочу сказати про текст що він емоційно інтелектуальний. Розділові знаки може в декого і не співпадуть з правописом і граматичними умовами задачами, тому що він більш емоційний, - каже Ніна Тарковська, бібліотекарка першої категорії Рівненської обласної бібліотеки для молоді.

Написані диктанти надсилаються на перевірку фахівцям. Паперові листи приймають у Києві. Можна сфотографувати або відсканувати написану роботу та надіслати на електронну адресу. Текст радіодиктанту опублікують 28 жовтня, об 11:00 годині. Тоді ж буде змога його перевірити.