Приїхали з різних регіонів України. У Рівному пройшов третій експортний форум. Тут зібралися представники влади, підприємці та європейські партнери. Обговорили проблеми та перспективи розвитку експортних підприємств. Більше, далі у сюжеті.

Приватний підприємець Віктор Жабчик працює в харчовій галузі. Його компанія виробляє макаронні вироби та повидло. Чоловік приїхав на третій експортний форум, адже теж продає продукцію за кордон.

Зокрема, Віктор Жабчик розповів, як різноманітні іноземні форуми та виставки допомагають у пошуках нових партнерів. В одному з таких заходів у Парижі брала участь і його фірма.

На форумі були залучені усі галузі, що експортують свій продукт за кордон. Зокрема, деревообробні підприємства, меблеві фабрики, аграрна промисловість та тваринництво. Підприємцям розповідали про державні та європейські програми, що допоможуть у бізнесі.

Представник Німецького товариства міжнародного співробітництва Ральф Ловак каже, його країна та ЄС постійно допомагають підприємцям з Рівненщини.

Головною метою форуму є стимулювати партнерство влади та бізнесу. Адже останні постачають податки в державу, що у час війни надзвичайно важливо.

Загалом на форумі взяли участь близько 80 представників експортоорієнтованих мікро, малих і середніх підприємств з Рівненської області. Також були представники з шести регіонів України.