Викрали понад 50 мопедів. У Рівному слідчі затримали п’ятьох зловмисників. Їх підозрюють у масштабній крадіжці. Виявив злочин 60-річний рівнянин. Він побачив, як невідомі чоловіки завантажують у бус викрадені з території підприємства його скутери. Повідомив поліцію і слідом поїхав за викрадачами. Більше про цю історію дивіться у наступному сюжеті.

...Почали красти запчастини, скутера, мотоцикли. Два місяці їздили туди. По ночах працювали, а рано грузили, їхали і везли на базу. А вчора їхали і нас працівники поліції зловили на заправці, - так підозрюваний розповідає про крадіжки.

Напередодні у Рівному правоохоронці затримали п`ятьох чоловіків, які за місяць викрали понад п`ятдесят мопедів.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця, який повідомив, що на вулиці Данила Галицького помітив невідомих осіб, які вантажили скутери до вантажного автомобіля. На його думку, скутери були крадені і він переслідує зловмисників. На розшук авто було орієнтовано особовий склад і патрульну поліцію Рівного. В подальшому авто виявили на одній із заправних станцій і затримано, - каже ДМИТРО ЛІСНИЧЕНКО, заступник начальника управління поліції, начальник кримінальної поліції Рівненського РУП.

Зловмисниками виявились п’ятеро жителів Рівненського району віком від 27 до 36 років. Для зберігання награбованого один із групи орендував складське приміщення. Там під час обшуку поліцейські виявили 49 мопедів, п’ять з яких – в розібраному стані.

Під час огляду даного транспортного засобу було виявлено 8 скутерів та 5 осіб, які були в автомобілі. Як згодом з'ясувалося скутера були виявлені на території одного з підприємств у місті Рівному. Зловмисниками виявилися жителі Рівненського району, яких в подальшому було затримано, - повідомив ДМИТРО ЛІСНИЧЕНКО.

Загалом зловмисники встигли викрасти понад 50 двоколісних. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.