Фото ілюстративне
21 жовтня в Україні і світі відзначають Всесвітній день йододефіциту, Всесвітній день боротьби з болем, Міжнародний день начос, День очищення віртуального робочого столу на комп'ютері, День енергозбереження. Церква 21 жовтня вшановує пам'ять святого преподобного Іларіона Великого.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

21 жовтня в церковному календарі – день пам’яті святого преподобного Іларіона Великого. Він народився 291 року в місті Газа, що на території сучасної Палестини. Був відомим монахом, який зробив значний внесок у розвиток християнського монашества. Іларіон здобув освіту в Александрії та пізніше переїхав до Палестини, де став учнем відомого християнського письменника Єронима Стридонського. Після смерті Єронима, Іларіон продовжив своє навчання та підготувався до духовного служіння. Він заснував кілька монастирів і був відомим проповідником та письменником. Іларіон написав багато творів, які стали важливими для розвитку християнської духовності. Його найвідомішим твором є "Історія Церкви", яка описує історію християнства від Адама до його часу. Іларіон помер 371 року.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 21 ЖОВТНЯ

День ангела (іменини) сьогодні, 21 жовтня, відзначають власники таких імен: Олександр, Олексій, Анатолій, Аркадій, Василь, Володимир, Георгій, Дем'ян, Дмитро, Захар, Іван, Костянтин, Микола, Сергій, Федір, Яків.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ 21 ЖОВТНЯ

Сніг випав на мокру землю, але не розтанув — наступного року буде великий урожай.
Безхмарна погода до швидкого похолодання.
Вітер південно-східний — йде потепління.
Якщо цього дня тепле повітря, то буде відлига.
Якщо цього дня листя з берези ще не опало, то сніг випаде пізно.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ ЦЬОГО ДНЯ

У далеку подорож краще не вирушати.
Не впускайте в дім посторонніх людей.
Не варто ділитися з іншими своїми планами — задумане не здійсниться.
Не піднімайте з підлоги знайдену річ.