Сарненська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання рішень Господарського суду Рівненської області, якими підприємця зобов’язали замінити товари неналежної якості. Йдеться, зокрема, про твердопаливні котли вартістю 459 тис. грн, поставлені відповідно до договорів, проте без документів, які підтверджують якість товару.

Так, прокурори встановили, що Немовицька територіальна громада Сарненського району уклала договори щодо закупівлі 5 твердопаливних котлів для потреб сільської ради та Центру ПМСД. При цьому, постачальник надав покупцю сертифікати відповідності та перевірки типу, які на момент проведення вищевказаної закупівлі вже 2 роки, як втратили чинність.

Оскільки це обладнання мало використовуватися у громадських місцях – воно мусило відповідати технічним стандартам якості, що підтверджується належними документами.

З огляду на ці умови, а також з метою захисту інтересів держави і територіальної громади щодо забезпечення раціонального та ефективного використання бюджету, прокуратура заявила вимоги про заміну товарів на аналогічне обладнання, але належної якості та з усіма необхідними документами.

Після того, як Господарський суд підтримав позицію прокуратури, підприємець виконав вимоги і поставив громаді нові твердопаливні котли.

За інформацією Рівненської обласної прокуратури

Читайте також: На Рівненщині військовослужбовці долучилися до здачі крові