Мистецький перформанс меморіал "Хліб, який їдять після смерті". У Рівному пройшов захід з вшанування пам'яті загиблих військовослужбовців. Чому важливо проводити подібні заходи та яка у них мета - далі у сюжеті.

"Хліб, який їдять після смерті". У Рівному у Свято Покровському соборі вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців, за участі їх дружин та матерів.

В рамках цього заходу відбувається виніс восьми видів поминального хліба.

Алла Семенчук, мама загиблого Богдана Семенчука, який поклав своє життя на Херсонському напрямку 13 березня 2022 року. Каже, такі заходи потрібно проводити, завдяки їм ми пам'ятатимемо яку ціну віддають захисники за нашу Незалежність.

Оксана Фусик, на війні втратила чоловіка Костянтина Гнітецького. Каже для неї подібний захід має велике значення, проте він дуже травматичний. Пригадує, саме у Покровському соборі разом з чоловіком проводили багато часу.

Відбувся захід "Хліб, який їдять після смерті" в межах адаптаційного заходу "Рівненська єдність", який покликаний підтримати членів родин, загиблих та зниклих безвісти військовослужбовців. Додамо, винесений хліб, могли скуштувати всі присутні.

Читайте також: На Рівненщині військовослужбовці долучилися до здачі крові