На наступний день після повномасштабного вторгнення був уже у військкоматі. Олександр Ковальчук боронив країну до 28 грудня 2022 року. На жаль того дня під час відбиття штурмових дій противника на Донеччині він загинув. 18 жовтня на стіні його рідного ліцею відкрили меморіальну дошку на честь його пам`яті. Більше про це, дивіться далі у сюжеті.

У Рівненському ліцеї №8 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Олександра Ковальчука.

Чоловік ще на початку антитерористичної операції на Сході країни був готовий взяти до рук зброю. Однак, рідним вдалося його вмовити лишитися вдома. З початком повномасштабного вторгнення сидіти осторонь він уже не зміг.

Олександр Ковальчук народився у Рівному, закінчив 8 школу та музичну школу, де грав на трубі в оркестрі.

Після школи Олександр вступив до Державної льотної академії України у Кропивницькому. Тут займався рукопашним боєм, брав участь у численних змаганнях, здобув фах інженера з обслуговування повітряного руху. Спершу Олександр займався торгівлею, а потім опанував сферу ремонтних робіт. Особливо гарно виходило в нього вправлятися з плиткою, а за тим і гіпсом.

49-річний сержант Олександр Ковальчук загинув 28 грудня 2022 року під час відбиття штурмових дій противника в районі міста Соледар на Донеччині.

Читайте також: На Рівненщині військовослужбовці долучилися до здачі крові